Roheline salat kinoa, ahjubataadi, hummuse ja avokaadoga (V, G, L)

Kas Sina ootad ka juba kevadet? Mida päev edasi seda rohkem ihkab hing millegi värske, värvilise, kerge ja maitsva järele. Jagan Sinuga ideed, kuidas tuua värve ja värskust oma toidukordadesse. 

Värviteraapiaks taldrikul läheb Sul vaja:

  • peotäis spinatit
  • peotäis rukolat
  • kirsstomateid
  • värsket kurki
  • keedetud kinoad
  • ahjus küpsetatud bataati
  • pool avokaadot 
  • korralik supilusikatäis hummust (mina kasutasin Rimi oma)
  • 1 spl oliiviõli bataadi küpsetamiseks
  • maitserohelist
  • maitsestamiseks soola, pipart ja küüslaugu pulbrit 

Valmistamine:

Aseta tükeldatud bataat ahjuplaadile ning piserda tükke oliiviõli, küüslaugu pulbri, soola ja pipraga. Tõsta ahju 200 kraadi juurde ja küpseta ca 40 minutit. Tõsta ahjust ja lase veidi jahtuda. Keeda kinoa vastavalt juhendile pakendil.
Kombineeri salat. Selleks laota kausipõhja või taldrikule spinat ja rukola. Sinna peale pane ahjubataat, keedetud ja jahutatud kinoa, tükeldatud tomat, kurk, avokaado ja hummus. Soovikorral lisa idusid ja maitserohelist. Mina kasutasin koriandrit ja küüslaugu idandeid. Serveeri kohe.

Nipp: keeda kinoa varem valmis ja küpseta ka bataat, nii võtab salati kokkupanemine aega maksimaalselt 10 minutit ja kiire õhtusöök ongi olemas. Kui oled lihasööja lisa näiteks tükk küpsetatud kanafileed. 

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.