Takod krevettide, avokaado, kimchi ja jogurtikastmega

Ma viin Su nüüd enda ja oma sõpradega päikeselisse Mehhikosse ja pakun Sulle uue ideena välja takod (tacod). Mis imeloom see tako veel on? Tako on pärit Mehhikost ja see traditsiooniline toit koosneb tavaliselt krõbedast või pehmest maisitortiljast, mis on täidetud liha, värskete köögiviljade või mereandidega ning krõmpsu salati, riivitud juustu ja vürtsika salsakastmega. Meie takod on aga mõjutud Korea maitsetest ja juustu ning salsa asemel kasutame mõnusat tsitruselist jogurtikastet. 

Tegemist on väga toitva mugavustoiduga, mida võib serveerida nii suupistena kui ka pearoana. 

Takode jaoks läheb Sul vaja:

  • pehmeid maisijahust tortillasid
  • hiidkrevette
  • kana või pardi rinnafileed
  • kirsstomateid
  • punast kapsast
  • avokaadot
  • üks korralik kimchi (meie kasutasime Bonzo oma)

Kastme jaoks läheb Sul vaja:

  • 300 g maitsestamata jogurtit
  • 1 laim 
  • peotäis basiilikut
  • peotäis koriandrit
  • peotäis peterselli
  • soola / pipart

Valmistamine:

Kuumuta pannil õli ja prae selles krevette 5-7 minutit, maitsesta vastavalt soovile. Meie kasutasime tšillit, küüslauku ja soola.  Järgmisena küpseta vastavalt maitsele kana või pardi rinnafilee.  Seejärel tükelda avokaado, punane kapsa, tomat ja valmista kaste. 

Kastme valmistamiseks tükelda maisteroheline ja sega kokku maitsetsamata jogurtiga. Maistesta laimimahla, soola ja pipraga. Ilusa ühtlase rohelise kastme jaoks võid kõik koostisosad omavahel ka blenderdada. 

Lõpuks  ehita omale üks sobiv tako. Pildil olevas on põhjaks punane kapsas, avokaado, tomat, krevetid, kimchi ja lõpuks mõnus tsitruseline kaste. Minu armas sõbranna kasutas krevettide asemel pardiliha. 

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.