Umbes 4-5 portsjonit
1 kooritud apelsin
1 kooritud sidrun
5 cm kurkumijuurt (vÔi 0,5-1 tl kurkumi pulbrit)
5 cm ingverijuurt
1 tl mett vÔi agaavisiirupit
nÀpuotsaga musta pipart, et kurkum paremini imenduks
200 ml vett
Hiina meditsiinis on ingver vĂ€ga hinnatud, arvatakse, et see toob kehasse soojuse ja mĂ”jub pĂ”letikuvastaselt. Apelsin ja sidrun sisaldavad ohtral C-vitamiini ja kurkumijuur on samuti pĂ”letikuvastase toimega. Kindlasti lisa segule pisut musta pipart, et kurkum imenduks paremini. Kui sul ei ole kurkumijuurt, siis sobib ka kurkumipulber. Valmistamiseks pese kĂ”ik viljad, koori ja blenderda koos veega ĂŒhtlaseks. Kui soovid suru segu lĂ€bi sĂ”ela. Vala segu kas shoti klaasidesse ja naudi kohe vĂ”i Ă”hukindlasse anumasse ja sĂ€ilita kuni 5 pĂ€eva.