Kinoa salat päikesekuivatatud tomati ja hummusega (G,V,L)

Kas Sul on ka vahel selliseid päevi, kui Sa lihtsalt ei leia seda motivatsiooni, et minna kööki vaaritama? Samas on ees näiteks väljasõit kohta, kus lõunat ei pakuta või vaja tööle minna aga päris poe valmistoiduletist ka endale süüa võtta ei soovi. Mul juhtub seda viimasel ajal tihti 😳. Veedan parema meelega aega õues või leian hoopis muid tegevusi ja toimetusi, mis tunduvad justkui tähtsamad. Paraku vajab keha ikkagi kütust! Seega ühe oma kliendi palvel jagan Sinuga kiiret, maitsvat ja lihtsat salati ideed, mis valmib 10-15 minutiga. Salatid on kevadel ja suvel suurepärased kiired lahendused. Mõnus on oma salatitaldrikut kokku kombineerida lähtudes hooajast, külmkapi sisust ja sageli ka sellest, mis toit Su kehale kvaliteetset kütust annab.

Kogused vastavalt sellel, kui palju on sööjaid. Minu lõunakarbikese sisse mahtus umbes niipalju 😊

  • 30 g rukolat
  • 150 g keedetud kinoat
  • 30 g hummust (poest ostetud)
  • 50 g konserveetitud kikerherneid
  • Mõned kirsstomatid (sobib ka kurk või redis)
  • 3-4 päikesekuivatatud tomatit õlis tükeldatuna
  • soola ja pipart
  • kanepiseemneid

Valmistamine

Keeda esmalt kinoa. Selleks kalla 1 dl kinoad potti ja lisa 2 dl vett ja veidi soola. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud. Sega kinoa läbi.

Pane kinoa, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, kikerherned, kirsstomatid taldrikule või kaussi. Maitsesta soola j apipraga ning sega läbi. Kõige viimasena lisa hummus ja seemned.

NB! Selline kooslus on taimne ja sobib hästi veganitele. Kui soovid aga toekamat taldrikutäit, võid lisada näiteks grillitud kana.

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.