Kerge ja lihtne muskaatkõrvitsa püreesupp

Sul läheb vaja:

  • 350 g kõrvitsat
  • 1 purustatud küüslauguküüs ( võib kasutada ka pulbrit)
  • 100 g punast või kollast paprikat
  • 1 väiksem mugulsibul (mina kasutasin punast)
  • 10 g oliiviõli
  • 250-300 ml vett*

Maitsestamiseks muskaati, Cayenne pipart  (või tavalist musta pipart, kui ei soovi teravat)ja soola. Kuumuta tükeldatud sibul ja purustatud küüslauk kergelt oliiviõlis. Lisa ca 250-300 ml keevat vett. Lisa tükeldatud kõrvits ja paprika ja hautada tasasel tulel ca 20 minutit või kuni pehmenemiseni. Püreesta, seejärel maitsestada muskaadi, soola ja pipraga ning kuumutada uuesti läbi. 
*Vee asemel võib kasutada ka köögiviljapuljongit.

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.