Datli “Snickersid”

Kes meist ei armastaks magusat? See on ju meile sõna kõige otsesemas mõttes emapiimaga kaasa antud, et me armastaksime magusat. Ka mulle meeldib magus, aga kui vähegi võimalik, siis valin alati veidi tervislikuma alternatiivi. Ühel pühapäeva pärastlõunal mõtlesin, et proovin ka seda internetis laialt levinud datlitest tehtud Snickersi retsepti – ja ma ei kahetse🤗! Kõik, kes proovivad lihtsalt armuvad 😍

Sul läheb vaja? Datleid, maapähklivõid, soolatud maapähkleid, tumedat šokolaadi, soolahelbeid (valikuline), kookosõli aga kui viimast ei ole siis sobib ka tavaline või. Õnneks kuulub see samuti sellesse “15 minuti toidud” kategooriasse ja valmistamine on lihtne.

1 samm, eemalda datlitelt kivid

2 samm, täida datlid maapähklivõiga ja pane sinna peale mõned soolatud määpähklid

3 samm, sulata umbes 50 g tumedat šokolaadi koos 1 tl kookosõli või võiga ja nirista datlitele.

4 samm, kaunista soolahelveste, kookoshelveste või purustatud maapähklitega ja pane külmikusse nii umbes 20-30 minutiks

5 samm, NAUDI!!🤗 (aga mõõdukalt)

Datlite kasulikud omadused: 100g datlites on 8g kiudaineid. Kiudained aitavad ennetada seedeprobleeme. Neis on palju antioksüdante ja aminohappeid, mis aitavad ennetada stressi ja on hea toit ajule. Kaalium datlites alandab vererõhku ning A vitamiin on kasulik silmadele. Datlites on veel lisaks kaaliumile ja A vitamiinile fosforit ja magneesiumi ning mikroelementidest leidub neis raudatsinki, vaske ja seleeni.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga