Kiire, tervislik, maitsev ja toitev lõuna – või õhtusöök inimesele tahab võimalikult vähe köögis aega veeta.
Populaarne kausitoit koosneb viiest osast:
- PÕHI – riis, kinoa, lihtsalt salat.
- LISANDID – salat, kurk, tomat, avokaado, vetikad, porgand vms.
- VALGUALLIKAS – krevetid, tofu, rebitud sealiha, lõhe igal kujul, tuunikala, kana.
- KATE – seesamiseemned, tšillihelbed, edamame oad, maitseroheline
- KASTE -Sriracha tšilli majoneesikaste, maitsestamata jogurti küüslaugukaste, sojakaste vms.
Minu ca 550 kcal Poke-kauss vajab järgmist:
- 100 g keedetud jasmiiniriisi
- 30 g spinatit
- 50 g kirsstomatit
- 50 g värsket kurki (soovi korral kooritud)
- 30 g avokaadot
- 50 g edamame ubasid (sojaoad) https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/kulmutatud-toidukaubad/kulmutatud-koogiviljad-marjad/kulmutatud-koogiviljad/edamame-oad-ica-selection-500g/p/803962
- 10g rohelist sibulat
- 3 g seesamiseemneid
- 100 g kooritud tooreid tiigerkrevette (ca 6-7 tk)
- 5 g avokaado või endale sobivat õli praadimiseks
- Cayenne pipart, soola ja küüslaugupulbrit või kasuta päris küüslauku
Kastme jaoks:
- 10 g Sriracha tšilli majoneesi https://umami.ee/toode/sriracha-tsilli-majoneesi-kaste/
- 30 g maitsestamata jogurtit (kasutasin Aplro Greek Style jogurtit)
Kõigepealt keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile, mina keetsin 11 minutit ja riisi keemise ajal valmista krevetid.
Krevettide valmistamiseks kuumuta pannil õli ning prae selles krevette mõlemalt poolt mõni minut, kuni nad on värvi muutnud. Maitsesta soola, cayenne pipra ja küüslaaugupulbriga.
Sega kastme jaoks kokku sriracha tsilli majonees ja maitsestamata jogurt.
Serveerimiseks pane riis põhjaks koos spinatiga. Järgmisena lisa tükeldatud kurk, tomat, avokaado ja edamame oad. Seejärel krevetid ja kaste ning kõige lõpus lisa roheline sibul, seesamiseemned ja vajadusel veel pisut soola. *soovitan kasutada kõrgema äärega taldrikut.