Ahjuforell ahjukartulite, värske salati ja külma kastmega

Vahelduseks pakun ühe lihtsa õhtu- või lõunasöögi idee kogu Sinu perele. Kogused muidugi kohanda vastavalt oma pereliikmete arvule. Serveerimisel lähtu taldrikureeglist. Pool taldrikust kuulugu salatile, üks veerand kalale ja teine kartulile. Kui sööd üksi siis tee vähem või kasuta järele jäänud toitu järgmise päeva lõuna-või õhtusöögiks. 

Sul läheb vaja:

  • 600-800 g forellifileed
  • 1 tl sidrunipipart
  • soola vastavalt maitsele

Valmistamine: Eemalda kalafileelt kõik pindmised luud. Tõsta see ahjuvormi ning maitsesta sidrunipipra ja soolaga.  Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Serveeri ahjukartulite, salati ja külma kastmega.

Salati jaoks kasuta näiteks:

  • 60 g spinatit või muud meelepärast rohelist
  • 200 g varssellerit
  • 200 g paprikat
  • 200 g kirsstomateid
  • 200 g värsket kurki

Kastme jaoks sega kokku näiteks:  

  • 200 g maistestamata jogurtit (Skyr) või kodujuustu
  • 2 tl mädarõigast 
  • 2 tl tomatipastat
  • maitsestamiseks soola ja pipart 

Ahjukartulid:

  • 12 (suuremat) kartulit
  • 2-3 spl oliiviõli
  • 0,5 tl soola
  • 0,25 tl musta pipart
  • 1tl küüslaugupulbrit
  • maitserohelist hiljem peale raputamiseks 

Valmistamine: Koori kartulid ja lõika endale sobivad sektorid. Loputa sektorid külmas vees. Soojenda ahi 180 kraadini kasutades soovitavalt pöördõhku. Kuivata kartulid rätikuga. Pane kartulid, õli ja maitseained suurde kaussi ja raputa korralikult. Laota kartulid ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta kartulid ahju keskmisele kõrgusele 40 minutiks.  

NB! iga ahi on erinev seega juhindu oma praeahjust. 

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.