Supp on hea, kiire, kerge vaheldus lõunapraadidele, salatitele ja võileibadele. Sobib hästi nii lõuna kui ka õhtusöögiks. Saab valmistada valgest kui ka punasest kalast või lausa mõlemast korraga. Minu versioon on punase kalaga.
Sul läheb vaja:
- 10 g oliiviõli või võid
- 1 suur valge sibul, kooritud ja hakitud
- 2 suurt kooritud porgandit
- 3 keskmist kooritud kartulit
- 750 ml kalapuljongit näiteks https://www.selver.ee/kalapuljong-foodstudio-750-mlkui oled usin ja aega rohkem võid alati ise keeta.
- 600 g vikerforellifileed
- maitsestamsieks soola ja pipart
- serveerimiseks rohelist sibulat, tilli või peterselli.
Valmistamine
Prae sibul ja tükeldatud porgand kergelt rasvaines, lisa puljong ja kuumuta kuni keemiseni. Lisa tükeldatud kartulid ja keeda kuniks aedviljad on pehmed. Seejärel lisa kala ja lase madalal kuumusel supil veel podiseda nii umbes 3-5 minutit, kuniks kala kuumas puljongis valmib. Serveeri maitserohelise, rukkileiva ja miks mitte ühe keedumunaga 🙂