Üks kiire, imelihtne, maitsev argipäeva retsept kanafilee hakklihast. Bologna kaste on pärit Itaaliast ja traditsiooniliselt valmistatakse veisehakklihast ja kastet hautatakse paar tundi madalal kuumusel. Kiire elutempoga inimestel sageli selleks aega ei ole. Allpool olev retsept on lihtsustatud ja kohandatud versioon klassikalisest Bologna kastmest.
Kanaliha on väherasvane ja valgurikas valik neile, kes elavad sportlikku eluviisi või soovivad teha tervist toetavat valikut, mis tagab pikemaajalise täiskõhutunde. Lisaks kõrgele valgussisaldusele sisaldab kanaliha ka kollageeni, seleeni, rauda ning B-grupi vitamiine.
4 portsjoni valmistamise aeg kokku 20 -25 minutit
Koostisosad kastmele:
1 sibul (hakituna)
1 keskmine riivitud porgand (riivituna)
1 küüslauguküüs (peeneks hakituna)
400 g hakkliha kanafileest
75 g tomatipastat
100-150 ml pasta keeduvett või puljongit (vajadusel)
400 g (1 purk) purustatud tomateid
1 sp oliiviõli
soola-pipart
Lisaks:
350 g spagette
soola, kõvajuustu ehk parmesani (või maitsepärmi) serveerimiseks
Valmistamine: Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ja prae selles sibulat mõned minutid. Poole pealt lisa riivitud porgand ja peeneks hakitud küüslauk. Sega läbi ja lisa hakkliha. Pruunista hakkliha kuniks roosakas värv on kadunud, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid ning sega korralikult kõik läbi. Kui kaste on liiga paks siis vala juurde kuum pastakeeduvesi või puljong ja sega uuesti läbi. Lase kaane all haududa 3-5 minutit. Vajadusel lisa soola ja pipart.
Kui hakkad kastet tegema, siis samal ajal pane ka pasta keema vastavalt pakendi juhistele. Kurnates tõsta veidi pasta keeduvett kõrvale, mille saad lisada hiljem kastmele, kui see liiga paks.
Serveeri kohe riivitud parmesaniga. Parim värskelt, aga sobib ka järgmiseks toidukorraks või järgmisel päeval tööle kaasa!