Selleks, et küpsetada imemaitsvat, pehmet, õhulist ja suhkruvaba banaanileiba on Sul vaja:
- 300 g banaani, umbes 3 suurt kooritud banaani (mida rohkem valmis, seda parem)
- 250 g kaerajahu
- 50 g kookosõli
- 100 g datleid
- 100 g kuivatatud marju ( nt. kirss, jõhvikas, rosin)
- 3 spl chia seemneid (muna asendaja)
- 9 spl vett
- 150 ml kaerapiima
- 1 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kardemoni
- 1 tl kaneeli
- Sõrmeotsaga soola
Kõigepealt pane ahi sooja. Järgnevalt pane 3 spl chia seemneid väikese kausi või tassi sisse ja lisa sellele 9 spl vett. Sega vaiksel läbi ja jäta seniks seisma, kuniks tegeled teiste koostisosadega. Koori banaanid ja suru need kahvliga ühtlaseks massiks. Pane saadud segu hetkeks kõrvale. Seejärel eemalda datlitelt kivid ja suru kahvliga banaanisegu hulka. Sega kokku kuivained kaerajahu, sooda, küpsetuspulber, kaneel, sool ja kardemon. Nüüd lisa kuivainesegule eelnevalt purustatud banaan. Sega, lisa kuivatatud marjad ja tarretiseks muutunud „chia muna“. Lõpuks lisa kaerapiim, sega kõik hoolikalt läbi ja vala segu eelnevalt kookosõliga määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 60 minutit.
Nipid: 1. Kui Sul ei ole kaerajahu aga kodus on kaerahelbed, siis ära muretse! Pane kaerahelbed blenderisse või köögikombaini ja purusta. 2. Mida pehmemad on datlid seda parem, soovitan näiteks Juicy Dates Selection by Rimi omasid.