Magus pühadehõnguline banaanikeeks (V,L)

Mulle tohutult meeldib poest banaane käia päästmas ja nendest siis teha midagi maitsvat! Enamasti kasutan ma oma küpsetistes muidugi kaerajahu aga sellel korral kasutasin täiesti tavalist nisujahu. Jätkan muidugi oma suhkruvaba joont ja retsept ei sisalda lisatud suhkrut ja muna. Üldiselt on retsept väga lihtne ja hea teha näiteks koos lastega – peamised ja kõige olulisemad komponendid peavad olema muidugi hea tuju ja armastus ☺️❤️

Muudest komponentidest on Sul vaja:

  • Umbes 3 suurt kooritud banaani (mina kasutan selliseid, mida teised poes ära tahavad visata)
  • 250 g täiesti tavalist nisujahu või täisteranisujahu (segu peab jääma selline mis eest ära ei jookse ☺️)
  • 2 spl datli -või agaavisiirupit
  • 100 g kuivatatud aprikoose
  • 100 g kuivatatud marju ( nt. kirss, jõhvikas, rosin)
  • 150 ml kaerapiima
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl kaneeli
  • Sõrmeotsaga soola
  • Veidi võid või kookosõli vormi määrimiseks

Kõigepealt eelsoojenda ahi 170 kraadini. Ahju soojenemise ajal saab teha kõik muud etapid. Koori banaanid ja suru need kahvliga ühtlaseks massiks. Lisa sinna tükeldatud aprikoosid ja kuivatatud marjad. Sega läbi ja lisa kaerapiim ning siirup. Seejärel sega kokku jahu, sooda, küpsetuspulber, kaneel, sool ja kardemon. Nüüd lisa kuivainetele eelnevalt purustatud banaani ja kaerapiima segu. Sega kõik hoolikalt läbi ja kui segu tundub liiga vedel siis lisa pisut jahu. Vala segu eelnevalt kookosõli või võiga määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 50-60 minutit. Lase jahtuda ja naudi! 🤗

2 thoughts on “Magus pühadehõnguline banaanikeeks (V,L)”

Vasta Marge-le Cancel Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga